Ljuskällan gör skillnad- testa dig fram

Gammeldax glödlampa klar

Gammeldax glödlampa klar

LED-Matt opal

LED-Matt opal

Ljuskälla med toppspegling

Ljuskälla med toppspegling

Ljuskällan gör skillnad- när du ljussätter, testa dig fram. Det vikigaste inom ljussättning är oavkortat vilket ljus lampan ger.

Lampan Sinnerlig designad av duktiga Ilse Crawford för IKEA, har nu fått inta gästrummet. Så fin! Intressant hur mycket man kan förändra upplevelsen av lampan och rummet genom att använda ljus från olika ljuskällor. Samma bild utan redigering men med olika typer av ljuskällor, har ej använt dimmer. Ljuskällan gör skillnad- testa dig fram.

Välj vad som passar miljön och känslan du vill skapa bäst. Eftersom lampan har en E27 sockel är det väldigt enkelt att testa sig fram.  Tror vi börjar med ljuskällar  i klarglas tills vi får upp tavlor, rummet får liv. Inte jättestor skillnad på ljuset från den vanliga glödlampan klar 40 watt och LED klar 4 watt, så det blir såklart LED vi väljer.

Med ljuset från ljuskällan med toppspegling blev det lite lugnare,  fint när tavlorna kommer upp. Kanske vi till och med skall välja lugnet som den matta LEDen ger i sommar när solen står på hela dagen.

Men spotlighten passar inte här, golvytan vill vi inte framhäva med ljussättning, finare med en snygg matta

LED-klar

LED-Klar 4 watt- favoriten just.

Gammaldax- Matt 40 watt

Gammeldax- Matt

Spotlight

Spotlight-mest ljus på golvet

Ha kul med ljus, det är det “lille” som gör skillnaden.

Ljuskällan gör verkligen skinnad eller hur? – Testa

Ha en ljusnade dag

Lotte 😀

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply admin 4 augusti, 2016 at 23:05

  Häftigt mönster det kan bli med klara ljuskällor

 • Reply Taklampan - som en bakelse eller bara ljus. Vad vill du åstadkomma? - 2700 Kelvin 13 november, 2016 at 10:04

  […] Ljussättning är mycket personlig. Om ljuset från taklampan inte behöver riktas föredrar jag personligen oftast att taklampan ger ett bra allmänt ljus och den ger hela rummet ett mjukt ljus 360 grader, runt strålande ljus. Att kunna dimma din lampa är viktigt för att få varierat ljus. Läs gärna blogginlägg om hur olika typer av glödlampor kan variera ljuset i samma lampa. […]

 • Reply Inspiration för belysning på inredningsbild, saknas tyvärr! - 2700 Kelvin 23 mars, 2017 at 10:28

  […] en säng eller bord  får Sinnerlig enkelt den plats som behövs. På tidigare blogginlägg  ”Fina lampan Sinnerlig, ljuskällan kan göra stor skillnad” kan du finna inspiration  hur du med olika ljuskällor kan variera ljuset från […]

 • Reply Guide, fixa god belysning med LED, gör energibesparing​ar! - 27 oktober, 2021 at 15:35

  […] På bloggen Ljuskällan gör skillnad- testa dig fram […]

 • Leave a Reply

  Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
  Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin