Referenser

1930-tals villa Stockholm

Pontus och Katarina – Stockholm
Vi anlitade Charlotte som belysningskonsult får vår inne- och ute miljö. Charlotte visade stor professionalitet och föreslog ett antal olika lösningar som vi genomförde. Det var både förslag på hur vi kunde ljussätta olika föremål i hemmet på ett mer spännande sätt samt hur vi kunde få rummen att kännas större. Vi fick även bra tips på olika ljusstyrkor på glödlamporna och vad de gav för olika intryck. Trädgården blev betydligt mer levande och mysigare att vistas i på kvällarna med den ljussättning som Charlotte föreslagit. Jag rekommenderar varmt ett besök av Charlotte för att ta del av hennes idéer och expertis. Hon gör skillnad!


Totalrenovering 60-talshus Stockholm

Selma och Rutger Stockholm
Vi anlitade Charlotte i samband med en större renovering. Vi önskade få förslag på kloka, snygga och flexibla belysnings- och elkontaktlösningar som passade vårt leverne och konst. Charlotte hjälpte oss med detta på ett enkelt sätt, dessutom till ett mycket prisvärt pris. Rekommenderas varmt!
 

Online konsultation - Spanien

Efter att ha försökt få ljussättningen på plats lokalt vände vi oss till Charlotte med en förfrågan om hon kunde hjälpa till, utan att faktiskt ha varit på plats. Med hjälp av bilder, ritningar och facetime fick vi den hjälp som vi behövde. Charlottes förslag tog hänsyn till både våra behov/önskemål och husets arkitektur samtidigt som de var anpassade till spanska förhållandena. Framförallt fick vi en mycket varmare känsla i hemmet med flera ljuspunkter i varje rum vilket bidrar till att det känns större och mer harmoniskt. I vårt fall valde vi att handla armaturerna i Stockholm men vi fick även förslag på lokala detaljister. Installationen sköttes av en lokal elekriker och resultatet blev precis som vi ville ha det.
Vi är mycket nöjda med den hjälp vi fick även utan ett fysiskt besök och kan varmt rekommendera Charlotte och 2700kelvin.


Medborgarskolan - Estetiska diplomutbildningar

Margareta Bäckman, Verksamhetsansvarig hantverk och estetiska diplomutbildningar 
Jag träffade Charlotte första gången våren 2015 när hon studerade diplomutbildningen Inredning rum och form hos oss. Hon berättade att hon var ljusdesigner och gärna ville undervisa hos oss. Hennes trevliga personlighet och hennes förmåga att presentera sin idé gjorde mig genast intresserad. Sedan dess har Charlotte undervisat ljus och ljussättning på diplomutbildningen “Inredning rum och form” samt på kvällskursen “Ljussätt ditt hem”. Charlotte är mycket uppskattad som kursledare både för sin kunskapsförmedling som för sin positiva personlighet


Lägenhet hyresrätt - Stockholm

Susanne Friedel – Stockholm. 
Tack än en gång för det värdefulla och roliga mötet hemma hos oss och för din hjälp som har gjort vårt hem ännu bättre. Vi har gjort en del förändringar. Vi har bytt ut glödlampor och det blev extra snyggt i hall och kök. Jag var i kontakt med ansvariga för grannfastigheten, som justerat det ljus som var så generande för våran utsikt.  Tack för tipset! Nu återstår bara kökslampa och en ny lampa till sovrummet.


Seniorboende - Stockholm

Familjen Melander – Bromma
Vi flyttade från en designad vindsvåning till SVPH. Vi ville komma i ordning snabbt och ljus är viktigt. Såg en artikel om Charlotte och kontaktade henne och fick bra och snabb hjälp med val av armaturer och lampor och namn på elektriker. Och vi kom in “i ljuset” fort. Toppen!kökslampa och en ny lampa till sovrummet.