Inspiration för belysning på inredningsbild, saknas tyvärr!

Inspiration för belysning på inredningsbild, saknas tyvärr oftas. Vi har så många härliga inspirations kanaler för inredning runt omkring oss,  ofte max stylat.  Jag tycker att  det är svårt att förstå ljussättningen på bilden, om lampor finns med i det hela tagit. Vad är ett hem utan härliga lampor och bra ljussättning?!  😀

Ljuset och lampornas tid kommit!

Det är dax för ljuset och lamporna att få ta plats och inspirera! Nedan illustrerat jag mina tanker med bildar där ljuset från taklampan och lampans design går att följa och förstå, precis den type bilder jag efterlyser, här ses båda den snygga lampan och man förstår funktionen.

Som belysningskonsult – ljusplanera,  ser jag altid först behovet av ljuset såklart. Då det finns lampor för alla belysningsbehov, så är det inte svårt att med lite omsorg finna  LAMPAN  som just fungera för dina behov, även med hänsyn till plånboken. Din favoritlampa får altid plats någonstans kanske behövs lite kreativitet.

Det är svårt att fotografera och få till själva ljusbilden, men man bör kunde styla bilder som går att förveckla. Många anser att ljussättning är svårt, tänk så intressant det skulle vara med bilder som båda har ursnygg inredning och där ljuset fungera, det finns helt klart utvecklings möjlighet inom lampa leverantören och styling branschen

Fina IKEA-lampan Sinnerlig designat av Ilse Craford, ger fin allmänt ljus, den behöver plats! På många bilder hänger den fritt i rummet, kanske 2.5m i takhöjt. Ledsen, men det fungera inte oavsett hur snygg lampan är, du vill inte vika under en lampa oavsett hur snygg den är. Sinnlig  är 54 cm hög utan sladd! Med tillräcklig rymt är Sinnerlig hur snygg och användbar som helst.

Över en säng eller bord  får Sinnerlig enkelt den plats som behövs. På tidigare blogginlägg  Fina lampan Sinnerlig, ljuskällan kan göra stor skillnad” kan du finna inspiration  hur du med olika ljuskällor kan variera ljuset från Sinnerlig.

Taklampan kan förutan att ge ljus, vara pricken over i’ett i rummet.

Många drömma om fantastiska “2097 Sarfatti” från FLOS. Det är nog den mest fotograferade lampa på exklusiva bostäder på Hemnet.”2097/ 30″ är  71 cm höjt utan sladd, den ger 450 watt när den inte dimmaras.  Jag anser att”2097 Sarfatti” behöver massor med plats, om man inte har takhöjd behöver den hänga över ett möbel  (och en dimmer som klara 450 watt!)

Eller varför inte inredan ett hörn.

Coola lampor som decoration, gärna! I detta hörn av rummet får man dessutan kanon bra ljus vid soffan. Har man plats över ett sidebordet får “2097 Sarfatti” uppmärksamhet.

Vilket fantastisk naturligt ljusinslip. Ett stort matbord behöver inte belysa jämt över ytan. Semi- lampan ger bra riktat ljus på den del av bordsytan som nog används dagligt.  När det är fest och många som äter komplettera “vi” med stearinljus, mysbelysning.

Eller så väljer man att ha ljus på hela bordsytan, Bell från Norrman Copenhagen, med sina fina skin detaljer,  ger här ett jämt ljus över hela bordsytan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilket blickfång, svart och vita detaljer. Jeeves pendel design av Jake Phipps från Innermost. Ger fint ljus vid väggen och över ett sideboard.

Vilken ljusharmoni,  varierat ljus, men absolut ingen ljus-matta. Tydlig avgränsning “rum i rummet” 

Jag har ett par Instagram konton som är mina favoriter gällande lampor och ljussättning, lamp entusiasten  ikea_lamps, fastighetmäklaren @alvhem och kontot för tjeckiska inredningsbutiken @dizajnholik. Från dessa har jag även lånat bilderna i detta blogginlägg.

Ha kul, inred med massor med ljus!

Och så det lille extra, för er som läser hela blogginlägget. Ljus och spegel i fins kreativ inspiration.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Meral 23 mars, 2017 at 12:42

    Tack snälla för omnämnandet! Och för ett inspirerande blogginlägg! Mvh Meral.

  • Leave a Reply

    Social Media Integration by Acurax Wordpress Developers
    Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin