Belys hörnen, de behöver extra uppmärksamhet

Belys hörnen, de behöver extra uppmärksamhet. En bordslampa på golvet kan göra skillnad.

Belys hörnen, de behöver extra uppmärksamhet för att få till helheten i rummet. Rummet känns rätt och slätt mera behagligt och intressant. Så är det i alla rum, hörn behöver vara en del av balansen i rummet. Ett ljuspunkt i hörnen gir känslan att rummet är större och mera välkomnande. Belysa mörka vinklar och hörn gir resultat, rummet får behagliga riktmärken. Vår blick dras per automatik till ljuspunkter. Belysning i hörnen gör så stor skillnaden på hur rummet upplevs, testa och hitta din variant.

Belys hörnen, de behöver extra uppmärksamhet för att få till helheten i rummet. Så är det i alla rum, hörn behöver vara en del av balansen i rummet. En ljuspunkt i hörnen gör att rummet upplevs större och mera välkomnande.
Belys hörnen, de behöver extra uppmärksamhet, som ett intressant blickfång.
Rummet känns rätt och slätt mera behagligt och intressant med ljus i hörnet. det går utmärkt att testa med en bordslampa på golvet, kan bli en rätt intressant installation.
När det är mörkt ute kan fönsterna lätt bara bli en mörk vägg, men lite ljus i fönstret kan du även få lite ljusflöden ut.
Belysning i hörnet gör rummet intressant och större

Ett rum med varierad belysning ger balans och det ger en fin känsla att hela rummet utnyttjas, och skapar ett fin helhetsintryck. Alla hörn i hemmet är värdefulla. Tråkigt att sitta i sitt favorit hörn och det bara finns mörka och tråkiga hörn att titta på. Vanligaste belysningen i hörn är nog en bordslampa på ett sideboard eller golvlampa vid en fåtölj. Testa att placera lampan på golvet! Hörnet blir intressant och du får troligen till en ny annan variation av ljuset “fågel, fisk- och mellan”.

Belysa mörka vinklar och hörn ger resultat, rummet får behagliga riktmärken.
Tittar man in hos HOUSE OF FINN JUHL ser man direkt ljus och lampor i hörnen. Att belysa hörnen är inget nytt trix

Pendel, de går fint att använd i hörnen. 

Tänk även på att du kan hänga en pendel i hörnet, en favorit lampa kan bli mycket dekorativ i ett hörn. Hängande pendlar är rätt intressanta i hörnen, se inte elen som ett problem. Använder du inte takkontakten i rummet till annan belysning, så kan du dra sladden därifrån till hörnet. Ett annat alternativ är att använda väggkontakten men då behöver du troligen byta kontakten på lampan. Jag kan inte råda dig om du kan byta själv eller om du behöver elektriker, denna film kan vara en guide.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är fullsizeoutput_1310-828x1024.jpeg
Det är viktigt att lampans storlek är proportionerlig till ev. möbel, men det är bättre att den är i minsta laget än för stor. Eller så väljer du att lampan blir rummets blickfång.
Glömt inte bort väggen i hörnet, lite ljus här kan vara perfekt, tavlan på väggen.

Häng tavlan i hörnet

Väggen i hörn kan också vara ett bra alternativ när du väljer vad som skall ljussättas. Mera inspiration om tavelbelysning finns på denna blogg

Uplights, lampor som är riktade uppåt och belyser väggarna är ett bra alternativ och en bra lösning. Särskilt snyggt blir det om du bor bland vacker stuckatur eller synliga takbjälkar, men kan också vara ett bra knep för att ljusa upp mörka hörn.

Tipsen gäller såklart även trädgården och balkongen- ut hörnen med ljuset! Läs om bloggen trädgårdsbelysning Belys din trädgård och balkong Tipsen finns även på Göteborgsposten Lys up din trädgård

Gör ditt hem mera intressant med ljuset!

Ha kul inred massor med ljus och testa dig fram – god ljussättning kräver lite tålamod men jag lovar de lönar sig.

Kommenter gärna bloggen – //Lotte 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ing-Marie Bergqvist 21 oktober, 2021 at 07:25

  Hej!
  Vi har flyttat in i en underbar hörntrea på 75 kvm med öppen planlösning med vardagsrum på 30 kvm med en kökshörna. Den ligger på fjärde våningen och har balkong och en helt magisk utsikt mot Ulvsundasjön. Hur mkt kostar det för dig att hjälpa oss med ljussättning o förslag på armatur i alla rim förutom badrummet? Och hur ser arbetsprocessen ut? Vi har en moodboard där du kan se vilket stil som vi har valt för hela lägenheten. Den är också utgångspunkt för den estetiska aspekten vid val av lampor. Jag ser fram emot att höra av dig. Med vänlig hälsning Ing-Marie Bergqvist på Hornsbergs strand på Kungsholmen

  • Reply Lotte 24 oktober, 2021 at 11:49

   Hej Ing-Marie.
   Wow, vilket utgångspunkt, det skulle vara ett nöje att hjälpa er med val av lampor och belysning.
   Jag skickar ett föreslag till din mail.
   Bästa hälsningar
   Charlotte

  Leave a Reply

  Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
  Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin