Köp rätt lampa direkt, på Internet! Så minskar du returerna!

'Flyte' lampan ett blickfång - små detaljer gör skillnaden.

Köp rätt lampa direkt på internet och minska returerna! Att göra sina inköp via internet har väl aldrig varit så trendigt som nu. Mera härligt ljus, ja tack! Men det är viktigt att ha en känsla för och veta vilken funktion den nya lampan ska ha innan du gör ditt inköp. Har du ett behov av mera och bättre ljus eller är lampan tänkt mest som dekoration och vara en fin detalj i inredningen?

Samma skulpturala ljus – rundstrålande. Väljer designen och storleken som passar just hos dig.
Hoppas tipsen nedan kan hjälpa dig att köpa rätt armaturer direkt, så vi kan slippa onödiga returer. Bra både för dig och miljön.

Handlarna jublar över Internethandeln “som överträffar våra vildaste fantasier”.

Lagstiftningen ger oss som privatpersoner mycket generösa villkor för byten vid köp på Internet, faktiskt ofta generösare än om vi handlar i butik. Men detta är faktiskt lite problematiskt också, vi kanske köper lite för mycket då vi ju har full returrätt! Berget av returer är problematiskt och så ofantligt skadligt för miljön. Mycket onödiga transporter då lager ofta ligger i utlandet och varor som slängs då de inte anses kunna säljas t.ex. pga skadat emballage. Så behöver du handla – köp rätt direkt! Läs denna faktabaserade artikel som handlar om problematiken med returer här.

Här har du mina bästa tips att tänka på för att din lampa skall bli rätt direkt och för att  ljuset skall bli fantastiskt.
 • Till vad behöver du ljuset. För funktion och/eller mysbelysning
 • Välj lampans design och material utifrån ljuset du vill åstadkomma. Behöver du riktat ljus eller ett mera rundstrålande
 • Titta ordentligt på lampans design. Förestill dig hur ljuset sprider sig.
 • Vilken storlek anser du är lämplig. Läs ordentligt på produktbeskrivning hur stor lampan är.
 • Ljuskällan är jätteviktig att du har läser om. Är det fast LED kan ljuskällan inte bytas om ljuset inte passar dig. Ha koll på att det är kvalitets LED. Har lampan vanligt sockel som E27, E24 GU10 mm så kan du enkelt välja en ny ljuskälla som passar just ditt behov. Ljuskällor finns för alla socklar i LED. På detta blogginlägg, här kan du läsa om ljuskällor och LED.
 • Kolla att lampan är CE märkt och 220 volt. Är den inte 220 volt kolla att det ingår transformator
Köp rätt lampa direkt på Internet – minska returerna!
Massor med bildinspiration på Internet

Till en början kan du kolla efter lampan i flera inspirations kanaler så du får se lampan i flera inspirationsmiljöer. Förutom bilder på Google, Pinterest och Instagram efter exempelvis #bordslampa.

Hoppas dessa tips inspirerar dig till att finna precis den lampa just du behöver och vill ha utan att behöva returnera och byta. 

Först inred du med ljuset, först därefter väljer du lampan efter designen som passar din plånbok.

Lite trist i sammanhanget, men det är faktiskt inte helt ovanligt att vi inser att man redan har lampan man behöver hemma. “Varför är lampan här?” Kanske passar den bättre på en annan plats, så avslutningsvis flytta runt dina gamla lampor. En lampa behöver inte vara en “fast installation” så innan du köper nytt, flytta runt dina lampor som du redan har först förrän du beställer nytt , det blir klirr i din egen kassa direkt, smart!

Ha kul- inred massor med ljus!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Hanna Närding 6 januari, 2021 at 15:36

  Tack Charlotte för en jättefin och inspirerande hemsida. Jag tror som du att man kan göra sig en otjänst genom att köpa lampor på nätet. Så många fina uppdrag du har ljussatt, ljuset är lika viktigt som inredningen. Om inte viktigare.. ett rum med bara vita väggar kan skapa magi med rätt belysning.

 • Leave a Reply

  Social Network Integration by Acurax Social Media Branding Company
  Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin