Franslampan av Hans-Agne Jakobsson nytillverkas under namnet Fringe.

Franslampan av Hans-Agne Jakobsson blir nytillverkat under namnet Fringe, den iconiska Franslampan skapades på 60-talet av Hans-Agne Jakobsson, blir nu tillgängligt för alla designälskare. Franslampan nytillverkas under namnet “Fringe” av danske Warm Nordic. Warm Nordic gör många nylanseringar av design främst från 50- 60- talet, men även helt ny design. Produkterna kommer endast att säljas via Warm Nordic och Paustian
“Fringe framkallar en känsla från det förflutna, men i en förenklad design med ett öga för kontraster och exklusiva material. Massiv, polerad mässing kombinera de med fransar, och som faller elegant i flera lager som en flödande kjol. Det är en fantastisk detalj som bidrar till att göra Fringe-lampan till en designikon, så beskriver Warm Nordic Fringe. Du väljer mellan två utsökta färger: Cream White eller Pale Pink.”  Förutom bordslampan finns en golvlampa, en vägglampa och ett hängsmycke, allt i Hans-Agne Jakobssons fantastiska design.  Jag kan ju bara hålla med om att lampmodellen ger ett fint behagligt mjukt,  lite diffust ljus. Ett smycka i inredningen!

Design klassikar som vi älskar

Arkitekten Frantz Longhi satsar stort på sitt designvarumärke Warm Nordic, Frantz är arkitekt och ägare till Kähler, direktör för Paustian, multi-miljonär och nu mannen bakom det nya möbelmärket Warm Nordic som lanserar en komplett samling  med 100-tals möbler, lampor och hemtillbehör, och det tycker jag är mycket spännande!
Hans-Agne Jakobsson (1909-2009) svensk super inredningsarkitekt. Vilket CV han har, han var assistent till Carl Malmsten och Werner West. 1951 grundade han det egna belysningsföretaget Hans-Agne Jakobsson AB i Markaryd. Hans-Agne skapade moderna belysningsarmaturer,  ofta med ett rogivande och dämpat ljus, där lampan i mässing är något av företagets signatur, och hans design är modern än idag.
Hans-Agne Jakobsson skapade ett imponerande utbud av 15 lampor. Han döpte sortimentet till ‘Frans’, och namnet lever vidare idag, och den gamle design lampa är mycket eftertraktad av samlare idag.

Frans original lampor är idag mycket populära på auktioner. Jag är nog själv något av en auktionsnörd, och leder efter fina gamla unika pjäser på nätet, såklart båda till mig själv och mina kunder. Läs mera på bloggen;

Oavsett nytillverkning eller auktions fynd, Hans-Agne Jakobsson var en fantastisk lampdesigner.

Jag hoppas du här har fått massor med inspiration. Ser vilka härliga möjligheter god och genomtänkt ljussättning ger. Du kan även få massor med belysningstips och inspiration på Instagram @2700kelvin, välkommen!

Belysning är inte så svårt, men din inredning behöver att du ge ljussättningen din omsorg och kärlek. Du finner dessvärre ingen universallösning för god belysning, men det gäller att du provar dig dig fram.

Behöver du hjälp, då kontaktar du bara mig och bokar “Coffee Break with your light designer” Här

Hoppas du inreder massor med ljus och lampor // Kram Lotte

English: The Frans-lamp by Hans-Agne Jakobsson is new created under the name Fringe.
The iconic Frans-lamp was created in the 60’s by Hans-Agne Jakobsson, and are now available to all design lovers, under the name “Fringe” by Danish Warm Nordic.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Gini 3 november, 2018 at 14:38

  Denna vill jag ha i min hall i Altea!!
  Tack fÖr superbra inspo!!

  • Reply Lotte 4 november, 2018 at 16:52

   Vist är den fin, och man kan välja om man vill ha den äldre modellen och köpa den på auktion eller ny tillverkning, bra eller hur 😀

 • Reply Fynda lampor på auktion- få till din egen inrednings stil - 20 april, 2021 at 22:19

  […] Är Hans-Agne Jakobssons Frans- lampa din  favorit, men absolut inte har tålamod att vänta tills den kommer ut på en auktion så finns Frans lampan i  ny produktion hos Warm Nordic  Franslampan av Hans-Agne Jakobsson nytillverkas under namnet Fringe, läs bloggen Franlampan nytillverkas! […]

 • Leave a Reply

  Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
  Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin