Inred med ljusslingor – även efter jul

Inred med ljusslingor – även efter jul. Visst är det mysigt med allt julpynt, men också lite skönt att rensa bort julen. Julen innebär för de flesta av oss att vi piffar upp med massor av ljusinstallationer både inomhus och utomhus. Det tycker jag vi skall fortsätta med även efter jul.  Ljus i små mängder lite överallt ger en härlig stämning och när du använder  LED som ljuskälla kan du göra det med gott samvete och utan att din energi förbrukning påverkas nämnvärt. I trädgården och balkongen känns det självklart att använda LED, även i befintliga armaturer. Alla armaturer måste vara IP-klassade för utomhusbruk,  IP-klass 44. Personligen fuskar jag när det gäller slingor med batteri och lägger dem i olika lyktor runt i trädgården, främst vid entren, fiffigt för nu finns även flera slingor med timer. Skön utomhusbelysning härlig hela vinterhalvåret.

161107-utebelysning-355578-a013nhslingar-i-lykten

Piffa till dina julslingor, kanske lite mera grupperade t.ex. i en glasvas eller genomskinlig behållare som du vänder upp och ned eller hänger slingorna lite i grupp på en gren eller ett räcke. Kanske inte läge att använda dina fina kristallvaser eller glas då de kan spricka av frosten. Bara fantasin sätter gränser och det är enkelt att ändra och testa tills du blir nöjd. Ljuset drar blickar till sig, vad vill du framhäva / eller dölja:-D. Belys det som du vill lyfta fram.

_dsc0008

Rosmarin som ännu lever i januari- måste såklart komma i rampljuset.

Kanske kan du få till en fin fönsterbelysning efter det att adventsstjärnan plockas ner, rummet känns större när du har ljus i fönster och ditt hem känns härligt även utifrån och mera välkomnande.

_dsc0007

Placera ljusslingor lite här och var, på en blomma, stege, spegel, runt dörren eller i en vas/glaskupa, du får ett fint blickfång som lyser upp i rummet.
_dsc0004

03-ljusslingor-sovrum-700x1050
Har kul, inred med ljus!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Social Media Widget Powered by Acurax Web Development Company
Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin