Ljuspunkten – mera färg behövs.

Vilken härlig extra sommar månad vi har fått nu i september, så njutningsbart. Värme om dagen och lite mörkare kvällar….  optimalt för en ljusnörd :-D. Flera morgnar och kvällar ha vi fått njuta av fantastiskt naturligt  ljus,  även kallat  ”Den gyllne timmen”. Hösten är här och det är mycket fokus på inredning, den tid av året där vi skall boa in oss och tänder ljus. Höstens nyheter är på plats i butikerna, och inte bara på print och i showroom. Jag har längtat efter nylanseringen av Multi-Lite pendant, ritat 1972 av Louis Weisdorf, som ger möjlighet till otrolig flexible belysning. Satellite Pendant lamp designet av Mathieu Matégot är en annan nykomling från Gubi. Problemet är bara att det är svårt att välja färg.
Matégot lampanDSC00707

 

Mina tankar denna vecka har handlat mycket om färg, nej faktiskt avsaknad på färg runt omkring mig. Efter att sett och njutit av Lightswork’s fantastiska  turkisk designat lamor hos Asplund, färgsatt och designat av ingen mindre än Huseyin Turgut och Saša Antić. Dessa armaturer har verkligen det lilla extra, jag önskar dem verkligen all världens framgång, hoppas vi kommer se mycket mera av Lightwork’s snygga lampor, de komplettera verkligen det klassiska lampsortementet som finns runt oss idag. Så  genomarbetat och de ger ett fint ljus på rätt plats.

IMG_4976 IMG_4977


Elle hade i veckan sitt trendspanings arrangemang.  Nordsjö visade sin nya färgpallet, det finns många härliga mörka färger. Färgexperterna är inte helt eniga vilka nyanser som är hetast, vilket jag tycker är lite härligt, vi väljer själva! Alla är dock på det klara med att gult har det lilla extra just nu. Belysningstips, tänk på att mörka färger behöver mera ljus än ljusa färger, de liksom suger ljuset till sig. Du kan placera båda flera lampor och ha lite mera kraft i ljuset, watt och lumen.  Åhlens var en annan av sponsorerna,  har du sett Åhlens kampanj? GÖR det, Åhlens! Banbrytande och himla fräckt. ”Bryt klädmaktordningen”.  Man tittar till lite extra och får sig en tankeställare.  Jens Lapidus är fantastisk läcker i feministisk stil, mycket klädsamt!
unnamed

 

De danska inredningstidningar, BO BEDRE, Bolig Magasinet och Costume Living, har tillsammans gått samman och utdelat danska Design Awards. Utdelningen var i torsdags. Ett stor grattis till vinnarna, speciellt stort tillycke till Øivind Slaatto som van priset för Årets lamp design, har designat lampan Patera för Louis Poulsen, flott. <img class="aligncenter wp-image-464" src="https://www.2700kelvin.se/wp-content/uploads/2016/09/patera.jpg" alt="patera" width="650" height="650" srcset="https://www.2700kelvin.se/wp-content/uploads/2016/09/patera.jpg 800w, https://www.2700kelvin.se/wp-content/uploads/2016/09/patera-150×150.jpg 150w, https://www.2700kelvin.se/wp-content/uploads/2016/09/patera-300×300.jpg 300w, http://www cialis pills online.2700kelvin.se/wp-content/uploads/2016/09/patera-768×768.jpg 768w” sizes=”(max-width: 650px) 100vw, 650px” />

 

Om ni inte redan sett annoncen, första priset för snabbhet och snilleblixt denna vecka, Norwegian, galet kul reklam bravo! Man glömmer nästan bort att Norwegian tyvärr är med på Råd och Röns lista, ”Resebolagen som vägrar att kompensera sina kunder”  trots Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.  Jag hoppas på det bästa, redan bokat biljetter, next stopp Marrakech! Hoppas du får en härlig vecka. //  Charlotte ?

Bratt

Länkar till inspiration denna vecka Gubi, Saša AntićElleNorwegianRåd och Röns lista,

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Animated Social Media Icons by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin