Trappbelysning – Det blev ljust i trappan.

Bra och funktionell trappbelysning med LED-list gör skillnaden!

Trappan till källaren i detta 30-tals hus behöver en riktigt ordentligt makeover. Här behövs mera förvaring och bättre ljus. Upplevelsen kommer att bli trevligare om man att skapar lite kontraster. Här blir det målat i svart och vitt. Viktig blir att välja korrekt färgtyp för de olika materialen på ytorna. 

Original källartrappa från 30-talet, saknar trappbelysning.

Original källartrappa från 30-talet sam saknar bra trappbelysning.

 

Testar lite olika ljussättningar more info here. Utmaningen är att det inte finns någon el-kontakt i trappan. förlängningssladd behövs till uttag nere i källaren eller ny installation av elektriker. Trevligt med en ljusslinga med LED-glödlampor, men det blev inte mycket bättre ljus och det tar lite för mycket plats – men det är snyggt.

DSC00002

Test med dekorativ ljusslinga i trådkorg.

 

Husets datacentral byggs in och vi installerar en LED-list med rörelsesensor, kanon! LED-listen är egentligen tänkt att ha under en säng, Bed-light ? Men fungerar utmärkt här! Vi har nu fint ljus som framhäver den fina strukturen i väggarna och vi får bra synbarthet på trappan! Rörelsesensorn placeras i mitten av trappan och reagerar både på rörelser nedifrån och uppifrån.

LED-list, lite snickarglädje, platsbyggd skåp för sladdar modem mm

LED-list, lite snickarglädje, platsbyggd skåp för sladdar modem mm

 

LED-listen är monterad så man ser LED-listens dioder från källaren, detta trollas bort med en smal trälist som målas i samma färg som hyllan- svart. 

Led-list ger möjlighet till härlig flexibelt ljussättning.

LED ger möjlighet till härlig flexibelt ljussättning. LED-list här små dioder, som man inte vill ses,  enbart ljuset från den.

 

Klart! Nu har vi lite mera plats till förvaring och alla måsten man behöver i sin trappa ? Såsom brandsläckare, ficklampa. stearinljus och alla lyktor. Det blev riktigt snyggt,  sommarkänsla med förvaring för solhattarna och solbrillorna och lite undangömt i tygförvaring, mossor och vantar. Det blev kanonsnyggt och nu finns är det bra det bra synbarhet!  Inred med ljus! Totti budget ca 1 400kr.

Trappbelysning med LED-list med rörelsesensor

Klart- Trappbelysning med LED-list med rörelsesensor.

Trådkorgarna och LED-slingan från Granit, Tygförvaring från Ellos, LED-list MyLight

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Peter 21 oktober, 2021 at 22:21

    Smart o snyggt.

  • Leave a Reply

    Social Media Integration by Acurax Wordpress Developers
    Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin