Om 2700kelvin

Dagsljuset är vårt bästa ljus!
Rådgivare inom belysning och ljusdesign

Vår grundidé är enkel: att hitta rätt och smart belysning anpassad för just dina förutsättningar. 

2700kelvin grundades 2014 av Charlotte Gotfredsen, den stilsäkra belysningskonsulten från Danmark. Just de stilsäkra danska designögonen lyser igenom i flera av uppdragen. 

Charlottes intresse för ljusets betydelse i våra hem och arbetsmiljöer är mångårigt. 2012 bestämde hon sig för att satsa helhjärtat. Idag är hon utbildad ljusplanerare och ljusdesigner, diplomerad inom inredning, “Rum och form”,  färgsystemet NCS  samt Feng Shui, god belysning har många intressanta beröringspunkter. I botten är Charlotte civilekonom med en gedigen karriär inom bank och finans bakom sig. 

Charlotte har också ett genuint intresse för formgivning och stil. Hon ser till att alltid vara uppdaterad både inom den tekniska utvecklingen och på de senaste trenderna.

Företaget heter 2700kelvin eftersom det står för det varma vita ljuset som vi i Skandinavien vanligtvis föredrar. Kelvin beskriver ljuskällans färgtemperatur.

Hör av dig för att få rådgivning och tips, så riktar vi strålkastarna mot dina behov och idéer! charlotte[a]2700kelvin[punkt]se eller ring +46702000592

Belysningskonsultation i Stockholm – Låt oss rikta strålkastarna mot dina behov och ideer!

Belysningsplanering – belysningstips. Belysningsplanering är jätte viktigt för att trivs i rummet. Och glöm inte bort att även inkludera dagsljuset i planeringen. Dessa belysningstips hoppas jag kan hjälpa dig.

Belysningsplanering – belysningstips. Belysningsplanering bör vara personligt och kan vara en konst, men med god sådan får du omedelbar utdelning. Fundera på hur du vill ha ljuset, vilka behov du har på ytorna i rummet, funktion och känsla. Därefter kan du börja titta efter vilken armatur som du skall anskaffa eller återanvända. Belysningstipsen nedan är  främst för hemmiljö. För offentlig miljö bör belysningskonsult kopplas in i ett tidigt skede.

  • Ta tillvara på det naturliga ljuset, vilket är det bästa, skönaste och mest hälsosamma ljuset
  • Med dimmer till dina armaturer kan du variera ljuset från arbets- till mysbelysning
  • Variera rummets ljussättning med många ljuspunkter så får rummet liv. Satsa på olika typer  av armaturer exempelvis tak-, golv- och vägglampor
  • Framhäv inredningen du verkligen tycker om och trolla bort skavanker med fokuserat ljus
  • Armaturen är viktig och dess ljusspridning, men ljuskällan är minst lika viktig. Med ljuskällan kan man variera ljuset i sina befintliga armaturer oändligt mycket
  • Sudda ut gränsen mellan ute och inne med intressant ljussättning. Fönsterlampor suddar ut mörkret vintertid. Diskret utomhusbelysning ger känsla av rymd inomhus
  • Vara noggrann med att ljuset bländar varken dig eller dina grannar
  • Energimyndigheten hitta man bra information gällande belysning och energibesparing

 

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin