Badrumsbelysning – allt annat än trist

Badrumsbelysning - allt annat än trist. Med Led-lister finns kreativa möjligheter.

Badrumsbelysning – allt annat än trist. För att få till en härlig ljussättning i badrummet kan man dock behöva lite extra planering. Det gäller oavsett om det är ett existerande badrum som behöver en uppdatering eller om du skall göra en badrumsrenovering.

Badrumsbelysning skall installeras av en fackman och måste vara godkänd eller anpassas till de särskilda bestämmelser för våtutrymmen. Säkrast är alltid att välja minst IP44, anser jag.

Badrumsbelysning – allt annat än trist. Med Led-lister finns kreativa möjligheter.

Grunden är som alltid när det gäller bra belysning, variation. Badrum har ofta mindre utrymmen och behöver bra grundbelysningen från takarmaturer. Personligen föredrar jag grundbelysning från infällda spotlights som ger ett jämt och bra ljus. Om du inte har möjlighet till infällda spotlights är det viktigaste att hitta andra armaturer som ger mycket ljus. Dessa behöver inte nödvändigtvis vara super snygga, de skall främst ge bra funktionsbelysning och är inte primärt för dekoration. Med en dimmer blir det enkelt att variera känslan i badrummet, från funktionsbelysning till mysbelysning.  Alltid LED alltid av bra kvalitet! Led-ljuset skall känns rent och fin i badrummet.

Eller varför inte nyttja möjligheterna med LED, här som en underbar stjärnhimmel av Linda Wallgren, med LED fiber och infällda spot vid hyllan.

Super fin pendel från Tala. Snyggt och IP-klassat!


Eller så pyntar du till det ordentligt, med en elegant kristallkrona. Det finns en del fina kristallkronor som har IP klass 44. Ditt badrum blir en lyxig oas med alla fina skuggor och ljuskatter

Badrumsbelysning från Flos numera klassiska Mirro-ball går att infälla i din spegel, superfint.

Komplements belysningen vid kommoden och handfatet är viktigt.

Ansiktet skall belysas jämt, och gärna från flera sidor, detta för att undvika skuggning. Många badrumsspeglar har inbyggd LED-belysning, man ser bra men ljuset är oftast mycket kallt, det börjar bli standard med 4000 kelvin. Det finns annars supersnygga väggarmaturer för badrum som sticker ut och är allt annat än trista standard armaturer.

Lamp Gras, som badrumsbelysning en fransk skön klassiker från 1921! Nu även för badrum.

Industriella IN THE TUBE från Lamp Gras

Droppen från Zero, med vanlig E27 socklar

Gillar du lite ruff stil, så går det alldeles utmärkt att installera utomhusbelysning på badrum, utomhusbelysning är ofta IP 56.

Se möjligheterna 😀

Jag tycker ärligt talat att det finns stora möjligheter till skön och härlig belysning även för badrumsbelysning, och det finns lampor för alla tillfällen och platser!! Men jag måste erkänna att det är svårt att hitta fina inspirationsbilder 😀

Bilderna är lånade främst från Pinterest. Lamporna går att hitta hos din lampbutik.

Ha kul och inred mera med ljus. Kram Lotte.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply KrisTina miras wardell 15 november, 2018 at 08:38

    Bra artikel, vi behöver ju nya lamPor i vårt badrum. Nu blir det nog lite vackrare lampor än jag tänkt från början?

  • Leave a Reply

    Social Media Widget Powered by Acurax Web Development Company
    Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin