Turist Guide Stockholm

Updatering pågår för fullt… flera smultronställen  kommer strax!

Stockholm är en så galet vacker stad med all dess natur. I Stockholm känns det mesta lätttillgänglig, man får nästan lite småstads känsla i storstaden.

Allt om Stockholm och  Visit Stockholm finns bra tips på vad som sker i Stockholm just nu, dessa är mycket bra Stockholm Guide på resan.

Med Stockholms Lokaltrafik tar du dig enkelt runt, buss och T-banan. Ska du ta dig en bit utanför stan tar du pendeltåget. Kolla gärna om det kan finnas möjlighet att ta en  färga. Det känns som färgetraftiken är på G och kan finnas var du skall. “Stan är full av vatten” som Robert Broberg sjönger.  

Citybikes finns numera lätt tillgängliga främst sommertid. Stockholm och dess cyklister har mycket att lära sig av Köpenhamn innan det kommer fungerar riktigt bra att cykla, men här använder vi ofta cykelhjälm 😀

Stockholm, “Staden inom tullarna”, vilket är flera ganska egna stadsdelar. Jag tycker att stadsdelarna är väldigt olika och härliga, man kan liksom välja vart man vill gå efter humöret. Gemensamt trots olikheterna är att man har naturen bakom varje gathörn. Här finns alltid en plats nära vattnet eller en park. Allting är mycket välordnat och rent. Butikerna har öppet jämt känns det som, När det gäller shopping är Stockholm nästa på banan om man gör en internationell jämförelse.

Vi börjar i City, med stadens varuhus där du finner det mesta man kan önska sig, anrika och exklusiva Nordisk Kompaniet /NK en väldig vacker byggnad som öppnade 1915.  Åhlens City, som bara blir trevliga och får bättre och bättre sortiment. Blir här ofta överraskad av nya märken. Dansk inredning design finner du på Illumsbolighus. I city finns också 2 lite extravagant galleries. Mood Gallarian som är ganska nyöppnat och  Sturegallerian båda med butiker och trevliga restauranger. Sturegallerian är byggt runt flera intressanta byggnader, som man har byggt ihop med glastag vilket var rimligt unikt när det öppnade 1986 – 1989. Sevärt för arkitektur och butiker! I  Sturegallerian finns även det vackra Sturebadet, med sin fantastiska avkopplande miljö. Centrala Stockholm har inte mindre än 3 anrika badhus-spa, Centralbadet och Grandhotel Spa-fitness, härligt och lyxigt!

Ett par inredning butiker i city som man gärna kan titta in hos. Skön svensk möbledesign  Norrgavel, Birger Jarlsgatan 27. Hos Oscarclothide hittar du lite smått och gott, samt och lite möbler, här blir man lite glad.  Oscarclothide ligger granne med Norrgavel. På andra sidan av Birger Jarlsgatan har G.A.D butik, gotländska möbler. Vi befinner oss nu på Östermmalm, vilket bl.a är känt för sina fantastiska saluhall, Östermalmshallen, denna blir dock renoverat 2016-2018. Utbudet finns att köpa i en tillbyggnad med inte i den fantastiska gamla unika miljön. På Högtorget finns även ny renoverat saluhallen Hötorgshallen. Nytt och fresh matmecka är UrbanDeli.

trafikljus

Dax att bege sig till Söder, vilket nog är min favorit del av stan. Här blir jag alltid överraskad och inspirerad,  får goda minnen med hem. Det finns massor med sköna butiker och serveringar där man bara kan njuta miljön. Man behöver knappt någon guide här.

 

 

 

En tur ut i Stockholms vackra och imponerande Skärgård är nog ett måste. Skärgården består av 24000 öar, holmar och skär. Stockholm är ett av värdens mest fribåtststäta städer. Waxholmsbolaget har färgeförbindelserna som tar dig ut i Skärgården. Varför inte stanna en natt, många öar har fina härliga hotell och vandrarhem, exempelvis Sandhamn eller Utö .

 

Nyt Stockholm, nordens Venedig !