Sovrumsbelysning, kan vara både intim och funktionell

Sovrumsbelysning, kan vara både intim och funktionell.  Sovrummet är en av våra viktigaste platser i hemmet. Här skall vi gärna hitta ro, vila och koppla av från dagens alla intryck. Enligt  Feng Shui är det extra viktigt med ett bra flöde här i sovrummet och det är exempelvis olämpligt att ha hemmakontoret eller för många släktbilder på väggen, om släkten innehåller måsten :-D. Med genomtänkt ljussättningen kan du belysa det vackra i rummet och se till att du har den funktionsbelysning som behövs.

Sovrumsbelysning, kan vara både intim och funktionell

D allmän belysningen kan med fördel vara en drömsk, fin armatur, hänger den lite ned över sängen så kan den enkelt bli en fin detalj i rummet , med en dimmer kan du reglera från väldigt mycket ljus till mysbelysning. “Fluff-lampan” som jag kallar EOS från VITA,  har blivit väldig populär sovrumslampa, designad av Søren Ravn Christensen.

Tore Ahlsén’s Pia lampan är en annan favorit, den ritades 1940. Pia ger ett fantastiskt mjukt allmän ljus.

Välj designen som du gillar och sover gott med. Viktigst är dock att förstå vilket ljus rummet och du behöver. Välj ljuset som behövs därefter finnar du garanterat en lampa som passar dina behov. Fantastiska  Copper Shade av Tom Dixon ger ljus riktat enbart på sängen och inte mycket ljus i resten av rummet.

 

Vilken belysning behöver du i sängen? Skall det bara vara snyggt så spelar det ingen roll, välj fritt.

 

 

Personligen gillar jag att ha riktat ljus som är dimbart. Perfekt om man delar sovrum med en partner och inte vill störa varandra, kan vara för att man vill läsa eller har barn som kommer in på natten mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifik funktionsbelysning behövs om man exempelvis har kläderna i sovrummet, synligt eller en i garderoben, garderoben belysning det kan man lösas med en enkel led list i garderoben.

Fönsterlampa är välkommen i alla rum, den ger rummet en välkomnande känsla.

 

Ha kul inred massor med ljus ;-D //Lotte

2 thoughts on “Sovrumsbelysning, kan vara både intim och funktionell

  1. Tack för ett inspirerande inlägg. Hur tycker du att taklampan bäst placeras i förhållande till sängen? Ska den centeras helt och hålLet, eller kanske främst centreras ovanför fotänden?

    View Comment
    • Hej Louise. Tack underbart att du blir inspirerat. Kanske främst centrer lampan ovanför fotänden. Jag skulle utgå ifrån att du får en skön känsla när du ligger i sängen och ser lampan. Ha kul inred massor med ljus ;-D //Charlotte

      View Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *